Translate

lördag 18 mars 2017

Bokiga målarböcker

Som säkert ingen har missar är det ju väldigt populärt med målarböcker och detta har också lett till att det har kommit en hel del bokinspirerade målarböcker. Jag gillar det och vill ha alla som jag ser, men det finns ett problem. Jag vet inte vad jag ska göra med dem. Jag gör väldigt mycket och det finns mycket som jag vill göra, men måla är inte en av alla de sakerna. Vad ska jag då med målarböcker till?

Jag har redan en och beställde nyligen en till. Den jag har är Harry Potter och jag har beställt Game of thrones. Det är inte mitt fel att de är så fina och jag älskar dem. Även om jag inte målar så mycket i dem.

fredag 17 mars 2017

4 böcker jag vill läsa i vår

Kampen om Järntronen
Av George R. R. Martin. Jag har redan börjat i den och kommit en tredjedel in i boken, så den här kommer jag nog faktiskt att läsa klart.

Ordbrodösen
Av Anna Arvidsson. Den här boken cirkulerar ju på olika bokbloggar nu och jag har bestämt mig för att inte komma efter och inte läsa den förrän mer än ett år senare, så den ska bli läst i vår.

Lady Midnight
Av Cassandra Clare. Den här boken köpte jag samma vecka som den kom ut, men jag har fortfarande inte läst den. Nu när det har gått ett år och uppföljaren snart kommer så kanske det börjar bli dags att läsa den. Det är det här jag menar med att jag alltid ligger lite efter.

Crown of Midnight
Av Sarah J. Maas. Jag läste första boken i serien i somras och blev inte lika fäst vid den som jag trodde att jag skulle bli. Men jag är fortfarande övertygad om att jag kommer älska den här serien så jag måste fortsätta läsa den snart.


Vad har du för böcker på din lista som du bara måste få läsa i år? Lämna gärna en kommentar och tipsa om dina böcker!

torsdag 16 mars 2017

Hett i Hyllan

Hett i Hyllan är inspirerat av Bokföring enligt Monika och såhär skriver hon på sin blogg:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?


Halvblod av Sofie Trinh Johansson
Den här boken fick jag för ganska många år sedan i födelsedagspresent. Jag hade läst någon bokblogg med någon som älskade serien och bestämde mig för att jag ville läsa den, men sen har jag aldrig gjort det. I början tror jag att det berodde lite på att boken var så tjock och texten i den så liten. Det tar liksom tid att läsa en sådan bok. Nu så är det dessvärre ingen bra ursäkt längre eftersom jag håller på att läsa Kampen om järntronen som har lika liten text och till och med är ännu tjockare.
Aveline Johansson, 22 år, lever med ett hjärta skört som glas. Det stillasittande livet har gjort henne till en enstöring som umgås mer med rollkaraktärerna i sina böcker än med verkliga vänner. Men efter att ha råkat höra ett samtal mellan sina föräldrar, ett samtal hon vet att hon aldrig borde hört, förändras hela livet. Plötsligt befinner hon sig på flykt med den enda personen som vet vem och vad hon egentligen är. Men kan hon lita på Billy? Eller är hon i större fara med än utan honom.

Har du läst Halvblod? Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte! Ska jag läsa den eller ska jag gå vidare och läsa något bättre?

tisdag 14 mars 2017

Böcker + naglar = sant

Idag hade jag tänkt ge ett tips till alla som gillar både Nail art och böcker, alltså precis som jag.

Jag gillar att måla mina naglar och jag gillar också att ha något mer än bara en enda färg. Jag tycker att Nail art är jättehäftigt och när jag hittade en som gjorde bokinspirerade naglar var det självklart himmelriket. Den här personen heter books_polished på instagram och om ni är intresserade av naglar tycker jag absolut att ni ska kolla in den. Mina favoriter är naglarna som är inspirerade av the cursed chil.

söndag 12 mars 2017

Melodifestivalen 2017 book tag!!



Okej, den här videon blev lite sen och egentligen är ju melodifestivaltiden nästan slut, men om ni ändå skulle vilja göra taggen så skulle det vara jättekul! De tre som jag taggade var Vargnatts bokhylla http://vargnattsbokhylla.blogspot.se/, Sofies bokblogg http://www.sofiesbokblogg.se/ och Sipshy från bokriktet http://bokriket.blogspot.se/.

1. Wild child – Ace Wilder
En karaktär som lämnar allt den har bakom sig för att få det som den verkligen drömmer om?

2. Her kiss – Boris René
En bok du blev kär i så fort du såg den?

3. I don’t give a – Lisa Ajax
En bok du tycker är bra, men som inte så många andra verkar tycka om?

4. I can’t go on – Robin Bengtsson
En karaktär som beskrivs så vacker att hen nästan är overklig?

5. En värld full av strider – Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia
En bok på ett annat språk än ditt modersmål och andraspråk?
Bästa dystopin?

6. Kiss you goodbye – Anton Hagman
En bok som du gillade mycket förut, men har tappat känslorna för på senare tid?

7. A million years – Mariette
En bok som du skulle kunna vänta en evighet på att få läsa bara du får läsa den?

8. Gotta thing about you – Fo&o
En bok där du tycker att huvudkaraktären blir kär i fel person?

9. Hold on – Nano
En bok som du tvingade dig själv att fortsätta läsa för du var övertygad om att den skulle bli bättre? Blev den bättre?

10. As I lay me down – Wiktoria
En bok som var så bra att du vill bära med dig den hela tiden?

11. Good lovin’ – Benjamin Ingrosso
En karaktär som blir lämnad an sin pojkvän/flickvän för någon annan?

12. Boogieman blues – Owe Thörnqvist

Den bok som du äger som har längst titel?

Tycker du att det var rätt eller fel låt som vann? Själv gillade jag inte Robin Bengtsson så mycket utan ville att Jon Henrik Fjällgren eller Nano skulle vinna, men vi hoppas att Robin Bengtsson gör ett bra jobb i ESC och önskar honom lycka till!

torsdag 9 mars 2017

Hett i Hyllan

Hett i Hyllan är inspirerat av Bokföring enligt Monika och såhär skriver hon på sin blogg:
Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?


Sju jävligt långa dagar av Jonathan Tropper
Den här boken köpte jag på second hand för flera år sedan för bara två kronor och boken ser inte ens ut att ha varit öppnad en enda gång. Jag vet egentligen inte ens varför jag köpte den, men jag antar att det var för att den var i så bra skick och såg fin ut.

På sin frus trettiofjärde födelsedag överraskar Judd henne i säng med hans chef, radioprofilen Wade Boulanger. Judd står i sovrumsdörren med hennes favorittårta i händerna och ser livet rämna. 
Två månader senare, på väg till sin pappas begravning, får han veta att hans blivande exfru är gravid. Till på köpet förväntas han sitta shiva, en judisk sorgevecka, tillsammans med sin minst sagt utåtagerande familj. Det blir sju långa dagar, fyllda av överraskningar och röjda hemligheter, slagsmål, otrohet och evig kärlek.

Har du läst Sju jävligt långa dagar? Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte! Ska jag läsa den eller ska jag gå vidare och läsa något bättre?

onsdag 8 mars 2017

Mitt bokiga februari 2017

Lästa böcker:
Fantastic beasts and where to find them the original screenplay av J. K. Rowling
The lightning thief av Rick Riordan

Lästa sidor: 670
Tegelstenar (över 500 sidor): -

Kvinnliga författare: 1
Manliga författare: 1

Lånade böcker: 0
Egna böcker: 2
E-bok/ljudbok: -

Nytillskott: -


Kommentar: Det har inte hänt jättemycket den här månaden, men jag har i alla fall fått två stycken böcker lästa.