Translate

måndag 16 maj 2016

Hur många sidor ger du en bok?

50? 100? Hälften? Eller tvingar du dig läsa hela?
Hur många sidor ger du en bok innan du ger upp på att läsa den? För mig så varierar det, men om jag har läst en tredjedel in i boken och den fortfarande inte har fångat mitt intresse, varför ska jag då fortsätta läsa? Visst kan den bli bättre, men den har haft sin chans och jag ser ingen mening med att pressa mig själv genom en bok jag inte tycker är bra när det finns så många bra böcker jag kan läsa istället.
Det största felet när jag lägger undan en bok är att jag inte gilla språket i den. Det är på något sätt i vägen för läsningen och då känner jag ingen lust att läsa boken.
Annars är inte jag en sådan person som lägger undan en bok och tänker jag kommer aldrig att läsa den boken. Jag låter ofta ett bokmärke vara kvar i för ibland är det bara det att jag har plockat upp boken vid fel tidpunkt och om jag väntar ett tag och börjar läsa boken igen så kanske jag tycker att den är jättebra. Jag tror att det mesta handlar om timing.

Hur många sidor ger du en bok och vad är det som gör att du lägger den ifrån dig? Eller är du en av dem som tvingar sig till att läsa hela boken?

1 kommentar:

  1. Det varierar mycket från bok till bok, men också dagshumöret hos mig. Ibland kan man ju bli positivt överraskad även av en bok som först verkat mindre intresseväckande. Själv har jag inget speciellt sidantal, jag litar mer på min känsla, haha. Ibland ligger böcker hos mig i några veckor innan jag känner att jag inte vill läsa dem överhuvudtaget. Stor variation alltså! :)

    SvaraRadera

Vad kul att du hittade till min blogg.
Kommentera gärna vad du tycker. Det är alltid kul att höra vad mina läsare tänker.