Translate

fredag 8 december 2017

Bäst i hyllan | Lucka 8


Idag är det min tur att öppna lucka nummer 8 i Sofies julkalenderbloggstafett och jag tar över stafettpinnen från Agnes bokhylla som bloggade igår och hennes inlägg kan ni läsa här. I år är temat för stafetten Bäst i bokhyllan och boken som jag har valt är Ordbrodösen av Anna Arvidsson.
Ordbrodös Ordet finns inte i någon ordlista. Där hittar du brodös och får veta att det är en kvinna som broderar, men en ordbrodös ägnar sin inte åt handarbete. Hon skriver istället. Med skrivna ord kan hon styra dina tankar och handlingar. Du märker aldrig när du blir hennes marionett.
Boken handlar om Alba som precis ska fylla 18. Hon kommer från en släkt med ordbrodöser och på hennes artonde födelsedag är det hennes tur att göra inträdesprovet och få sina krafter. Inträdesprovet är en rutinsak som ingen någonsin har misslyckats med, så när Alba misslyckas måste de ta reda på varför.
En hemlighet som har bevarats i generationer. Och en hemlighet som ingen av dem ännu känner till.
Okej, först tycker jag bara att vi kan ägna ett ögonblick åt att jag är så avundsjuk på att jag inte kom på ordbrodöser och att det inte är jag som har skrivigt boken. Jag antar att bara det säger mycket om hur mycket jag älskar den här boken.
Jag har så mycket respekt för Anna Arvidsson som lyckas skriva en så otroligt bra bok. Berättelsen drivs hela tiden framåt av nya grejer och små ledtrådar som uppenbarar sig, karaktärerna är helt underbara på det där sättet så att man känner att det här är för bra för att vara sant. Jag älskar verkligen den här boken och om ni inte redan har läst den så borde ni definitivt lägga till den på årets önskelista.

Innan jag hinner skriva alldeles för långt så ska jag nu lämna över stafettpinnen till SincerelyJohanna men om ni vill veta mer så har jag gjort en hel video på min youtubekanal som handlar om boken så kika gärna in den (och glöm inte att prenumerera)!

8 kommentarer:

 1. Ordbrodösen är ju så bra, och bara att komma på ett helt nytt ord och basera en bok på det är ju riktigt imponerande gjort! Kul att du uppmärksammar boken!

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen ett häftigt koncept, gillade boken :)

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte också väldigt mycket om den här boken!

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte verkligen om den här. Är också lite avundsjuk på att jag inte kom på konceptet med ordbrodöser...

  SvaraRadera
 5. Jag tyckte också mycket om Ordbrodösen! Det är absolut en av de bästa böckerna i min bokhylla också! Du får gärna ändra i inlägget från Agnes bokhylla till Agnes bokblogg som min blogg heter. :)

  SvaraRadera
 6. Tur att jag har boken, oläst ännu men snart så.

  SvaraRadera

Vad kul att du hittade till min blogg.
Kommentera gärna vad du tycker. Det är alltid kul att höra vad mina läsare tänker.