Translate

lördag 21 november 2015

Movie Reaction: Mockinjay part 2

Varning! Du bör ha läst boken eller sett filmen för att läsa inlägget! Spoiler förekommer!
I´m freaking out!
Jag tyckte faktiskt att den här filmen var jättebra. Jag saknade inget viktigt som var med i boken, men det kan bro på att det var ett tag sedan jag läste boken och jag kommer bara ihåg den i stora drag.
Jag tycker däremot inte att det borde ha varit 11-årsgräns på den. Den var våldsammare än tidigare filmer och det kunde gå ett långt tag där det bara var folk som sköt varandra eller blev sprängda i luften. Det kunde faktiskt bli lite långtråkigt. Det finns sådant som skapar mer spänning än våld som bara är en genväg till snabb spänning men som blir tråkig efter ett tag.
Bildresultat för mockingjay part 2Jag gillade hur Jennifer larens spelade Katniss. Smärtan som syntes i hennes ansikte hela tiden (när det inte var rädsla) vittnade om allt som hon har varit med om. Det är mycket negativa känslor i filmen, men slutet ger ett så bra avslut på allt och det är ett av de slut på en serie som jag tycker bäst om. Förutom att hon valde fel kille, förstås.
På tal om det. Slutade verkligen Katniss och Gale så osams i boken. Den sista scenen där båda var med var Katniss arg på Gale och sedan fick man bara veta att Gale hade börjat jobba i distrikt 2. What? Jag trodde att de i alla fall var vänner.
Men jag måste i alla fall säga att jag gillar Peeta mer i filmerna än jag gjorde när jag läste böckerna, men trots det så är jag fortfarande team Gale. I love him.
En sak som jag inte kom ihåg var att Finnick dog. Jag tycker så synd om Annie. Några dagar efter att de har gift sig så åker han iväg till huvudstaden och kommer inte tillbaka för han dör! Jag tycker att det är så sorgligt.
Ett annat kärlekspar är Haymitch och Effie, eller? Det verkade uppenbarligen så. Fast jag tycker att de var rätt så gulliga ihop. Jag hade bara inget minne av att de var ihop. För de var det i böckerna, va?
Jag gillar sättet som Peeta beskyddar Katniss på. Som till exempel när han ber henne att sätta på handfängslet. Det är så gulligt och det visar att han vill beskydda henne men att han inte litar på sig själv. Jag verkligen älskar det.
En annan scen som jag gillar väldigt mycket är scenen när Peeta säger till Katniss att han inte vet vad som är sant och inte och Finnick flikar in och säger till honom att fråga om han inte vet för det är det Annie gör. I freaking love it!
Vad tyckte du om filmen? Lämna en kommentar. En sak jag vet är att jag  måste läsa om böckerna. I have to.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du hittade till min blogg.
Kommentera gärna vad du tycker. Det är alltid kul att höra vad mina läsare tänker.