Translate

onsdag 2 mars 2016

Om jag inte märks

Antal sidor: 108
Författare: Josefin Roos
Huvudkaraktärer: Emma & Ella
Bokens handling: Emma och Ella har alltid varit oskiljaktiga, men när de börjar åttan så förändras allt. Ella hänger med de ”coola” och gör saker som hon inte mår bra av. Emma inser att hon kan hjälpa både sig själv och Ella, men för det så behövs både kärlek och mod.
Vad jag tycker: En bra och ärlig bok som tar upp många viktiga ämnen om bland annat jämställdhet, feminism och att alla, oavsett kön, könsidentitet eller sexuallitet, har samma rättigheter och skyldigheter.
Boken känns välskriven och du får följa med i huvudpersonens tankar om vad som är rätt och fel och vem hon är. Det enda jag inte riktigt gillade var att det tog ett tag innan berättelsen kom igång på riktigt. In början var det väldigt mycket bakgrundsfakta som jag tror att man hade kunnat väva ihop med själva berättelsen på ett bättre sätt.
Det är bra att de pratar om orättvisor utifrån båda könens perspektiv och inte bara om hur orättvist det är för kvinnorna som det lätt kan bli. Trots att vi är ett av världens mest jämställda länder har vi en lång bit kvar.
Bästa karaktärerna: Emma & Ella
Omdöme: Bra och Läsvärd.

Motsatsutmaningen: 24. En bok om någon som är alldaglig

Tack Vombat förlag för boken.

2 kommentarer:

 1. Hej
  Tack för en nyaserad och bra recension och en fin blogg.

  Tin (Vombat)

  SvaraRadera
 2. Hej
  Tack för en nyaserad och bra recension och en fin blogg.

  Tin (Vombat)

  SvaraRadera

Vad kul att du hittade till min blogg.
Kommentera gärna vad du tycker. Det är alltid kul att höra vad mina läsare tänker.