Translate

fredag 15 februari 2019

6 ensamstående böcker jag vill ska få en uppföljare | Bokslukaren listar


Det är först på senare tid som jag har börjat läsa ensamstående böcker. I början så var det bara serier som gällde för jag hatade när en bra bok tog slut. Men det har ändrats lite och nu läser jag mycket mer standalones för att jag istället började känna att serierna aldrig tog slut. Men det händer ju, lite för ofta, att man läser en bok som är så bra att man blir arg för att det inte finns någon uppföljare. Så här är 6 böcker som jag önskar hade en uppföljare.

Ordbrodösen av Anna Arvidsson
När jag läste den här så blev jag verkligen besatt. Hela världen, familjen Vinter, de andra ordbrodöserna. Det finns så mycket som man skulle kunna berätta om och jag tror att alla karaktärerna har en egen historia som inte kom fram så tydligt i boken. Så det skulle egentligen inte behöva vara en uppföljare med samma huvudkaraktär utan det skulle kunna vara i den världen fast handla om Lo eller Albas mormor.

Det händer nu av Sofia Nordin
Okej, den här läste jag när jag i sjuan eller åttan så det är minst fem år sedan och om jag ska vara ärlig så kommer jag inte ihåg så mycket alls. Men, jag minns att den var bra, i alla fall enligt 13-åriga jag så hon hade i alla fall velat ha en uppföljare.

Du, bara av Anna Ahlund
Alltås, behöver den här ens någon förklaring. Jag vill få träffa John och Frank igen. Snälla, låt mig bara få se hur de har det och låt de för guds skulle inte göra slut för då kommer jag att bli vansinnig. Det måste väl finnas något spännande i deras liv som är värt att skriva om.

Saker ingen ser av Anna Ahlund
Det är samma sak med den här boken. Jag vill bara ha mer och mer. Det var ju flera karaktärer i den här boken så jag minns inte lika mycket om varje, men jag minns att jag älskade den så himla mycket. Vill ha meeer!!!

Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren
Det övernaturliga som inte alls kändes övernaturligt, gjorde den här boken så bra. Jag vet att Sara sa på bokmässan att hon höll på med en till bok som skulle utspela sig i samma värld men den skulle handla om andra karaktärer. Men alltså, jag vill ha Tamar och Clea. Please tell me more. Jag vill liksom veta vad som hände mellan dem efter att boken tog slut.

Smittad av Johanna Strömqvist
Okej, den här boken har en uppföljare, men jag ska vara ärlig, den suger (sorry att säga det, men var väldigt besviken på vilken vändning berättelsen tog). Smittad kändes så fräsch och lite nytänkande men i andra boken så gick det bara utför så jag önskar att någon ska komma till mig och säga att allt var ett skämt och ge mig en ny uppföljare. Så om ni någon gång får för er att läsa de här böckerna, snälla, läs bara första.

Så det här var 6 böcker som jag önskar fick en uppföljare. Jag kommer säkert att stöta på fler i framtiden när jag läser så ni får se fram emot ett till sånt här inlägg om ett par år. Under tiden så kan ni ju ta och lämna en kommentar men någon bok som ni önskar hade fått en uppföljare.

1 kommentar:

Vad kul att du hittade till min blogg.
Kommentera gärna vad du tycker. Det är alltid kul att höra vad mina läsare tänker.