Translate

lördag 16 februari 2019

I år blir det ingen bokrea för mig


Tidigare år så har jag varit eld och lågor när bokrean närmat sig och jag har också under bokrean spenderat alldeles för mycket pengar på böcker som jag aldrig har läst. På så sätt så har jag ju aldrig fått ut så mycket av att köpa några böcker under rean utan mest förlorat på det.

Under det senaste året så har jag också halkan in mer på minimalism och sustainable living och det som det ofta pratas om är konsumtion och framför allt den överkonsumtion som råder i stora delar av västvärlden. Många pratar om att fråga sig själv olika frågor innan man gör ett köp för att undvika onödiga köp och impulsköp.

Skulle jag köpa det här om det inte var rea? Nej. Behöver jag det här? Nej. Tillför det här något till mitt liv? Eftersom jag verkar ha en tendens att inte läsa böckerna, nej.

Så på grund av det här så har jag valt att inte köpa några böcker på bokrean i år. Hur ser det ut för dig? Som jag har förstått det så är jag lite av en minoritet i bokbloggssammanhang när det kommer till det här. Kommer ni att stå över i år eller kommer ni att köpa något? Om ni vill så kan ni gärna få berätta om ni har hittat någon liten goding som ni vill ha!

2 kommentarer:

  1. Jag kommer nog köpa någon bok men antagligen inte lika många som jag gjort tidigare år. Jag har sjuuuukt mycket olästa böcker hemma och jag vill ju gärna hinna läsa dem också :)

    SvaraRadera
  2. Ja, överkonsumtion gäller ju också böcker (att köpa böcker man inte läser, att överkonsumera böcker i meningen att läsa för mycket är nog svårt:). Biblioteken fyller där också en viktig funktion kring delning. Men jag minns när jag var liten och köpte böcker på rean, det var något extra med en alldeles egen bok för en gång skull, en som jag kunde läsa flera gånger och när jag ville.

    SvaraRadera

Vad kul att du hittade till min blogg.
Kommentera gärna vad du tycker. Det är alltid kul att höra vad mina läsare tänker.