Translate

lördag 16 januari 2016

Movie Reaction: Shadowhunters avsnitt 1 | The mortal cup

Okej. Det här är inte riktigt en Movie Reaction och jag kommer inte att döma hur väl det stämmer överens med handlingen i boken, lika hårt som jag gör med filmer. Jag hade trots allt inga större förhoppningar om att det skulle stämma överens med boken efter att jag hade sett trailern.
Okej. Som jag har sagt så hade jag alltså inga större förväntningar på Shadowhunters, men jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Av bara första avsnittet att döma så känns det faktiskt riktigt bra. Även om handlingen är avvikande från boken så ser du att det är the mortal instruments.
Det är dock några saker som jag kände ”What? Really?” när jag såg.
Först så har vi Madame Dorothea. I Shadowhunters kallad för Dot. När jag läste böckerna så föreställde jag mig en kraftig, gammal kvinna, men i Shadowhunters så är det en ung tjej som dessutom verkade vara bra vän med Clary.
Sen så har vi första scenen hos skuggjägarna. Jace tittar på en högteknologisk skärm och jag trodde inte att skuggjägare hade det. Deras institut påminde mer om ett högkvarter för spioner. Men, vem vet? Det kanske bara är jag som har utgått från att de inte har så mycket teknik.
Men bortsett från alla dessa småsaker så var det första avsnittet extremt bra och jag längtar till nästa avsnitt.

Har ni också sett avsnitt 1 av Shadowhunters? Vad var ditt första intryck? Kommer du att fortsätta titta? Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker.

2 kommentarer:

  1. åhh, alla revar så mycket kring detta nu. vill först läsa böckerna, hr faktigst inte gjort det ännu, hela triangeldramat skrämmer mig lite. Vet du om det är ok att börja med the internal devices? kram på dig

    SvaraRadera
  2. Folk brukar ju reckomendera att man läser böckerna i den ordningen som det publicerades, men det sägs väldigt mycket olika om det här. Jag skulle säga att det fungerar bra att börja med the infernal devices det enda som kan vara lite klurigt är att vissa böcker spoilar varandra. Jag har till exempel hört att City of heavenly fire (bok 6 i TMI) spoilar slutet på the infernal devices.
    Men för att svara på din fråga så anser jag att det är helt ok att läsa TID först.

    Kram på dig med!

    SvaraRadera

Vad kul att du hittade till min blogg.
Kommentera gärna vad du tycker. Det är alltid kul att höra vad mina läsare tänker.